Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/09/17

Γιούνκερ: Ο ESM να γίνει το ευρωπαϊκό «ΔΝΤ» 

 

Στην ανάγκη να αποκτήσει η Ευρωζώνη τον δικό της υπουργό Οικονομικών και ο ESM να γίνει το ευρωπαϊκό «ΔΝΤ», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσιάζοντας το όραμά του για την αναγέννηση της ΕΕ κατά την ετήσια ομιλία του για την «κατάσταση της Ένωσης», ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, η ευρωζώνη χρειάζεται τον δικό της υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της ΕΕ και θα πρέπει να έχει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και προέδρου στο Eurogroup. Η ευρωζώνη δεν χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο ούτε ξεχωριστό προϋπολογισμό, πρόσθεσε ο Γιούνκερ, τονίζοντας πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει σταδιακά να γίνει το ευρωπαϊκό "ΔΝΤ", κάτι για το οποίο η Κομισιόν θα καταθέσει τις προτάσεις της τον Δεκέμβριο.

 

«Είναι τώρα η ώρα να οικοδομήσουμε μία περισσότερο ενωμένη, περισσότερο ισχυρή και περισσότερο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025», επεσήμανε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκινώντας την ομιλία του, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του, καθώς όπως είπε «ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οφείλουμε να τον εκμεταλλευθούμε. Ένα παράθυρο ευκαιρίας έχει ανοίξει σήμερα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, και δεν θα μείνει ανοικτό για πάντα».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....